TOTUL DESPRE PORTURILE DIN EGIPT

croaziere costa - accesibile tuturor si distractive pentru intreaga familie
croazierele holland america line sunt mereu elegante si rafinate
croazierele princess cruises combina perfect serviciile premium cu o atmosfera relaxanta si primitoare la bordul navelor sale

Informatii despre modul in care prelucram datele personale pe care ni le furnizati atunci cand va abonati la Newsletter de exemplu gasiti aici …
Stacks Image 2817
AIN SOUKHNA
Este situat pe malul vestic al Golfului Suez, pe coasta Marii Rosii. Majoritatea pasagerilor folosesc acest port pentru excursiile organizate catre Cairo. Se vorbeste despre el ca fiind un oras insa in realitate nu este, ci doar o destinatie de weekend datorita plajelor grozave, recifelor de corali, delfinilor, pescuitului si sporturilor acvatice. Denumirea sa inseamna “izvor termal” si vine de la izvoarele sulfuroase din apropiere descoperite langa muntele Gebel Ataqa. Regiunea se intinde pe 60 km de coasta si detine un port, o serie de complexe hoteliere, cateva restaurante independente, benzinarii si alte afaceri turistice. Se poate vizita manastirea Sf. Antonie in desertul estic, cea mai veche manastire care inca functioneaza din lume, se poate vizita muzeul din Cairo, piramidele sau se poate merge intr-o croaziera pe Nil.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 2830
ALEXANDRIA
Terminalul de croaziere este unul de prima clasa, insa departe de oras, de aceea este indicat sa aranjati excursii private din timp sau sa optati pentru unul dintre tururile companiei de croaziere daca doriti sa vizitati. Egiptul solicita visa, care va este inmanata la bord din timp si este nevoie de pasaport pentru a iesi din port. Atractiile orasului includ impresionantul muzeu Greco-Roman ce gazduieste 40,000 relicve apartinand civilizatiilor din Alexandria, Amfiteatrul roman, palatul Montazah al familiei regale si fortareata Qait Bey, construita pe fundatia farului Pharos, odata una dintre cele sapte minuni ale lumii, catacombele sau Pilonul lui Pompey. O cursa cu taxiul din port pana pe Corniche, bulevardul de la malul marii cu restaurante cu peste proaspat costa €10.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 2843
PORT SAID
In timp ce va apropiati de port veti avea sansa de a vedea una dintre cele mai spectaculoase privelisti din lume unde vasele in linie asteapta sa intre in Canalul Suez, portul fiind situat la intrarea nordica. Terminalul de croaziere este bine echipat si mobilat, cu un oficiu de informare turistica si un bazar. Centrul orasului este amplasat la o distanta de mers pe jos, insa exista si taxiuri si trasuri trase de cai la intrarea in port. Este recomandat sa cadeti de acord asupra tarifului inca de la inceput. Orasul este considerat un resort de vara, iar plaja este marginita de bugalowuri de vacanta. Strada principala, cu cele mai multe companii comerciale este Sharia Palestine, insa cea mai interesanta este arhitectura coloniala din centrul orasului. Fiind un port scutit de taxe, portul Said ofera una dintre cele mai bune variante de shopping din Egipt. Principala zona pentru cumparaturi este strada Gomhoria, la o scurta plimbare de dig, iar printre produsele populare sunt aurul si argintul, “cartouche”, un medalion din aur inscriptionat cu hieroglife la cerere cu numele tau, haine din bumbac, covoare si articole din alama. Bucataria egipteana combina multe dintre traditiile Orientului Mijlociu, astfel ca specialitatile locale includ “foul”, feluri de mancare cu fasole, friptura de porumbel, kebab si humus, iar alcoolul este servit in baruri si restaurantele bune.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 2858
SAFAGA
Este un port industrial, localizat la aproximativ 2 km de orasul Safaga si nu ofera facilitati turistice. Drumul pana in oras ar trebui sa coste aproximativ $4 iar pana in Hurghada aproximativ $20, insa taxiurile sunt greu de gasit si de aceea o excursie organizata de vas este recomandata. Majoritatea pasagerilor folosesc acest port pentru a vizita Luxor, la 3-4 ore departare. Dunele negre de nisip caracteristice Safagei sunt un loc preferat de iubitorii de soare, iar apa foarte sarata si bogata in minerale este benefica pentru piele. In Luxor puteti vizita faimosul Templu Karnak, un complex de trei temple principale si alte cateva temple mici interioare si exterioare, Templul Hatshepsut’s, Valea Regilor si Valea Reginelor continand mormintele lui Tutankhamun si al Reginei Nefertiti.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 3418
SHARM EL-SHEIKH
Parcul de agrement din Sharm a fost reproiectat pentru yachturi private si barci cu panze si un terminal de croaziere pentru vase de croaziera si servicii de feribot catre Hurghada si Aqaba. O vacanta in Sharm el Sheikh pe Riviera Marii Rosii este incantatoare si distractiva, fiind una dintre cele mai populare destinatii la malul marii din Egipt. Localizat in varful Sinaiului, la 20 km de faimosul parc Ras Mohamed si recunoscut ca un paradis pentru snorkeling si scufundari, orasul este si o localitate agitata, ce ofera o gama larga de activitati, viata de noapte si variante de cinat. Dintre golfuri, Na’ama Bay, care inseamna “placut” in ebraica este cunoscut cel mai bine datorita hotelurilor concentrate in acea zona. Se poate circula cu autobuzul, dar sunt disponibile si taxiuri. Pentru cumparaturi si suveniruri aveti la dispozitie Old Market, piata veche, pescarii locale, restaurante si outleturi.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 3440
SUEZ
Portul consta in Port Ibrahim, ce gazduieste vase cargo si nave de pasageri, unde exista si facilitati pentru vase petroliere si de transportat animale si Port Tewfik, folosit pentru cazat vapoare cu pasageri si nave ce tranziteaza Canalul Suez. Este unul dintre cele mai mari porturi ale Egiptului, localizat la limita sudica a Canalului Suez, langa dealurile Ataga si la 134 km de Cairo. Are putine atractii turistice, printre care Moscheea Hamza, realizata din piatra alba si luminata pe timp de noapte si manastirea catolica The Convent of the Good Chapel Sisters, probabil singurul loc crestin din zona Suezului. Restaurantele sunt in principal simple si ieftine, dar meniurile pot fi mai impresionante decat aspectul lor comun.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
  • Va rugam sa luati in considerare ca toate informatiile despre porturi contin repere aproximative. Cu toate ca ne-am straduit sa alcatuim cea mai vasta baza de date menita sa va ajute in planificarea croazierei, nu ne putem asuma raspunderea pentru orice discordanta sau informatie eronata.

NAVIGATI PRIN SITE EXPLORAND FIECARE SECTIUNE:

LUATI LEGATURA CU NOI

  • Tel: 021 410 00 72
  • Tel: 0371 183 499
-
  • Email: info@clubcroaziere.ro
  • Adresa: Calea Mosilor - Intrarea General Ipatescu, Nr. 3, Sector 2, Bucuresti