TOTUL DESPRE PORTURILE DIN EMIRATELE ARABE UNITE

croaziere costa - accesibile tuturor si distractive pentru intreaga familie
croazierele holland america line sunt mereu elegante si rafinate
croazierele princess cruises combina perfect serviciile premium cu o atmosfera relaxanta si primitoare la bordul navelor sale

Informatii despre modul in care prelucram datele personale pe care ni le furnizati atunci cand va abonati la Newsletter de exemplu gasiti aici …
Stacks Image 2817
ABU DHABI
Vapoarele de croaziera andocheaza in portul Zayed, situat la aproximativ 5 km de centrul orasului, insa exista varianta taxiurilor sau a autobuzelor, iar unele linii de croaziera ofera transfer pana la mall-ul Marina, ce trece chiar pe langa Corniche, punctul principal al orasului. Noul si temporarul terminal de croaziere poate gazdui 1,300 pasageri si se intinde pe 2,000 de metri patrati, impartit in 2 sali, una pentru depozitarea bagajelor si una dotata cu o sala de asteptare, o sectiune ce se ocupa cu siguranta pasagerilor, camere de rugaciuni, oficii, un centru informational, un schimb valutar si facilitari vamale si de imigrare. Este necesara obtinerea unei vize scumpe inainte de sosirea in Emiratele Arabe Unite. Pentru vizitare va trebuie o harta mai noua de 3 ani de la tiparire, deoarece orasul se schimba constant. Transformat dintrun mic sat pescaresc, plin de case ridicate din caramizi de pamant si frunze de palmieri intrunul dintre cele mai bogate orase ale lumii datorita veniturilor din petrol, Abu Dhabi este acum un oras cu bulevarde marginite de copaci impunatori, parcuri cu vegetatie luxurianta, fantani tasnitoare si zgarie-nori impresionanti. In ciuda dezvoltarii rapide, poporul Emiratelor a ramas conservator si atasat valorilor traditionale, astfel ca exista mai mult de 400 de moschei in Abu Dhabi iar chemarea la rugaciune a meuzinului este un tipar ritmic al vietii la oras. Se pot vizita corniche-ul, bulevardul principal, vechiul sat, situat in mijlocul orasului, insula Lulu, centrul cultural ce contine o librarie, un teatru, sali de lectura si un centru expozitional, sau moscheea Sheikh Zayed.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 2830
DUBAI
Vapoarele de croaziera andocheaza in portul Rashid, iar la iesirea din terminal sunt disponibile autobuze sau taxiuri. O cursa cu taxiul pana la mall-ul Dubai dureaza aproximativ 10 minute si costa aprox. 5 euro, iar o cursa pana la aeroportul Dubai dureaza aproximativ 15 minute si costa aprox. 15 dolari. Este necesara obtinerea unei vize inainte de sosirea in EAU. Dubaiul este al doilea oras ca marime din cele sapte Emirate, iar istoria sa incepe din momentul in care s-a rupt de Abu Dhabi si a devenit un centru comercial, astfel incat comertul cu aur a fost si baza pe care si-a construit bogatia. Fiind o destinatie exotica dominata de un stil de viata cosmopolitan, Dubaiul combina confortul si facilitatile vestului si sarmul unic al Arabiei. Se pot vizita muzeul, fantanile muzicale sau platforma de pe Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume, se poate profita de facilitatile de golf, sporturi acvatice, safariuri sau croaziere in oras sau se pot face cumparaturi in imensele mall-uri si bazare.
Stacks Image 2843
FUJAIRAH
Este un port de transport pentru containere si petrol, unde ai posibilitatea de a vedea cel putin 50 cisterne urmand sa fie incarcate cu aur arab. Un transfer gratuit preia pasagerii pana la poarta, iar de acolo dinstanta pana in centrul orasului este de 8 km si poate fi parcursa cu taxiul, in schimbul sumei de aprox. 10 euro. Orasul a suferit o dezvoltare considerabila in ultimii ani datorita pozitionarii strategice la intersectia drumurilor dintre est si vest, iar azi are o economie infloritoare bazata pe resurse naturale si intretinuta de portul international, aeroportul si zona libera de comert. In ciuda celor catorva hoteluri luxoase si resorturilor de-a lungul coastei pitoresti, sarmul si linistea caracteristice orasului nu s-au pierdut. Puteti vizita fortaretele antice, planatiile de curmali de pe marginea marii, abundenta viata marina si plajele minunate sau va puteti aventura la o cursa cu jeep-ul in dunele de nisip. Pentru cumparaturi va stau la dispozitie mall-ul Dana Plaza, situat la 5 km de port, centrul comercial Fujairah, la 10 km distanta de port si cele 7 duty-free-uri din zona portului.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 2858
KHAWR FAKKAN
Docul este situat la o distanta ce poate fi parcursa lejer pe jos de oras, situat in splendidul golf natural Khor Fakkan, de-a lungul golfului Oman. Atractiile zonei includ Shark Island (Insula rechinului), golful in sine, hotelul Oceanic, palatul Ruler of Sharjah, muzeul-fortareata Sharjah, Muzeul Islamic ce contine variante ale Coranului scrise manual, scrisori ale Profetului si artefacte provenind de la Mecca. In aceasta zona nu exista transport public, astfel ca turisti trebuie sa se bazeze pe transport propriu sau taxiuri. Pentru cumparaturi, puteti merge in bazarul Al Markazi (Blue Souq), alcatuit din aproximativ 600 magazine, cele de la parter specializate in vanzarea de aur si haine apartinand designerilor internationali, iar cele de la etaj sunt specializate in vanzarea de covoare si alte produse traditionale, sau bazarul al-Arsah.
  • Va rugam sa luati in considerare ca toate informatiile despre porturi contin repere aproximative. Cu toate ca ne-am straduit sa alcatuim cea mai vasta baza de date menita sa va ajute in planificarea croazierei, nu ne putem asuma raspunderea pentru orice discordanta sau informatie eronata.

NAVIGATI PRIN SITE EXPLORAND FIECARE SECTIUNE:

LUATI LEGATURA CU NOI

  • Tel: 021 410 00 72
  • Tel: 0371 183 499
-
  • Email: info@clubcroaziere.ro
  • Adresa: Calea Mosilor - Intrarea General Ipatescu, Nr. 3, Sector 2, Bucuresti