TOTUL DESPRE PORTURILE DIN GRECIA

croaziere costa - accesibile tuturor si distractive pentru intreaga familie
croazierele holland america line sunt mereu elegante si rafinate
croazierele princess cruises combina perfect serviciile premium cu o atmosfera relaxanta si primitoare la bordul navelor sale

Informatii despre modul in care prelucram datele personale pe care ni le furnizati atunci cand va abonati la Newsletter de exemplu gasiti aici …
steagul greciei
Navele de croaziera care ajung in Cefalonia pot doca la noul chei din capitala insulei, Argostoli. De la chei, centrul orasului Argostoli se afla la o distanta de 10 - 15 minute de mers pe jos. Portul nu este suficient de mare pentru ca doua nave sa poata doca, astfel incat o alta nava poate ancora in golf si efectua debarcarea pasagerilor cu ajutorul barcilor tender. Barcile va vor lasa in vechiul port, aflat chiar in centrul orasului.
Pe insula Chios navele de croaziera docheaza in golf iar coborarea se face cu ajutorul barcilor tender care va lasa chiar in fata cladirii vamei, pe partea dreapta a portului.

PORTUL AGIOS NIKOLAOS

In Creta navele de croaziera pot sa docheze in micul port Agios Nikolaos, cheiul de aici aflandu-se la doar o mica distanta fata de acest mic sat pescaresc din Golful Mirabelou.

PORTUL CHANIA

Alternativ, nava dumneavoastra ar putea doca in Chania, un oras aflat in nord-vestul Insulei Creta. Portul in care veti doca va fi mentionat pe itinerariul croazierei. Chania este al doilea cel mai mare oras din Creta si este considerat a fi una dintre cele mai pitoresti localitati din Grecia. Chania este construita in jurul unui vechi port Venetian si a unui Castel si se intinde inspre o noua zona cu parcuri si strazi late.
Aici veti doca in Portul Souda, aflat la aproximativ 4 km de Chania. Statia de autobuz care va duce de la Souda la Chania se afla la aproximativ 50m distanta fata de port. Atunci cand sunt nave de croaziera docate in port, autobuzul ajunge cu o frecventa de 5 minute si drumul pana on centru dureaza aproximativ 10 minute.
Gythion este un oras din prefectura Laconia si care pentru mult timp a fost cunoscut drept Sparta. Aici navele ancoreaza in golf iar debarcarea se face cu ajutorul barcilor tender care va vor lasa in piata principala.
Aici navele de croaziera docheaza in port iar autoritatea portuara pun la dispozitia pasagerilor un serviciu de shuttle pana la terminalul de pasageri aflat la 5 minute distanta. De acolo pana la vechiul oras veti avea de facut o placuta plimbare de 15 minute de-a lungul promenadei. In port veti gasi si taxiuri in cazul in care nu doriti sa mergeti pe jos pana in centrul orasului.
Portul din Katakolon este foarte mic, astfel incat navele mari de croaziera voe ancora si va vor permite sa va debarcati cu ajutorul barcilor tender care va vor transporta pana portul de docare din port. Navele mai mici de croaziera pot doca la cheiul Ayos Andreas aflat la mica distanta fata de centru. Cel mai important punct de atractie in aceasta zona este Olympia.
Kavala este unul dintre marile orase ale Greciei si este probabil cel mai cunoscut pentru modul in care se inalta din mare asemenea unui amfiteatru pe uriasa fortareata bizantina ce il gazduieste. Aici navele de croaziera docheaza in portul central aflat la o scurta distanta fata de port.
Atunci cand Insula Corfu se afla pe itinerariul dumneavoastra de croaziera, inseamna ca veti doca la Kerkia, capitala insulei. Neo Limani, noul port, serveste si drept conexiune pentru feriboturile care leaga Grecia de Italia. Este un port modern cu un terminal mic, insa functional si cu acces gratuit la reteaua wireless de internet. Puteti sa mergeti si pe jos din port pana in centru, insa distanta este de aproximativ 3 km, astfel incat ar fi mult mai convenabil sa luati shuttle-ul navei, economisind astfel timp pretios dedicat vizitarii insulei. Din centru puteti lua un autobuz pana la atractii precum golful Paleokastritsa sau Achilleon, resedinta de vara a Imparatesei “Sissi” a Austriei.
Insula Kos va ofera atat de multe frumuseti naturale, precum minunate plaje cu nisip auriu, golfuri albastre dar si monumente si ruine care va amintesc de trecutul sau glorios. In Kos navele de croaziera docheaza in orasul Kos iar centrul nu se afla departe de chei.
Insula Milos se afla in Mareea Egee la mijlocul drumului intre Atena si Creta. Aici navele de croaziera pot doca in Portul Adamas aflat in nordul Golfului Milos.
Daca vremea este favorabila si nu este prea aglomerat, nava dumneavoastra va putea doca in Noul Port din Mykonos, care se afla in Tourlos la o distanta de 3.5 km fata de orasul Mykonos. Este de altfel posibil ca nava dumneavoastra sa ancoreze chiar in golf, astfel incat veti cobori la tarm cu ajutorul barcilor tender care va vor lasa in Vechiul Port la foarte mica distanta de centrul orasului Mykonos.

PORTUL DIN TOURLOS

VECHIUL PORT DIN MYKONOS

Portul de croaziera este localizat in Myrina iar de aici artera comerciala principala se extinde de la port pana in sudul orasului. Drumul pe jos de la port pana la zona in care se afla capela St. Nikolaos a orasului dureaza aproximativ 20 de minute. St. Nikolaos este pozitionat in varful unui deal care va ofera privelisti frumoase asupra portului. Daca drumul este prea greu de parcurs pe jos pentru dumneavoastra, puteti lua un microbuz din port.
Patmos este o insula mica si nu detine un port de croaziere astfel incat nava dumneavoastra va doca in Golful Skala si va cobori ancora pentru a va permite sa coborati cu ajutorul barcilor tender. Acestea va vor lasa chiar in portul pescaresc Skala de unde puteti fie urca pe jos pana la Manastirea Sfantului Ioan Teologul, care se crede ca ar fi scris aici Apocalipsa. Alternativ, puteti lua un taxi, fiindca urcarea este destul de anevoioasa.
Pilos nu este doar numele orasului in care veti doca, insa si al marelui golf de pe Coasta de Vest a Peninsulei Peloponeze din sudul Greciei. In Pilos veti doca chiar in centrul orasului, de unde va puteti deplasa peste tot cu usurinta.
Portul de croaziera a Atenei se afla in Pireu (pronuntat Pireas pe greaca) aflat la aproximativ 15 km fata de centrul orasului. Este un port mare si aglomerat cu nu mai putin de 12 porti. Majoritatea acetora deservesc multele feriboturi care leaga Grecia de insulele sale si de alte porturi internationale. In Pireu exista doua terminale de croaziera: Terminalul A si B. Acestea se afla la o distanta de aprox. 500 m unul fata de celalalt. Terminalul B este cel mai indepartat dintre cele doua, insa de cele mai multe ori shuttle-uri gratuite care pleaca de la Terminalul A sunt puse la dispozitia pasagerilor.
Majoritatea navelor de croaziera docheaza direct la Terminalul A aflat la poarta 11. Locul in care veti doca insa depinde multe de traficul din port si dimensiunile navei. Este dificil de a putea stii din timp unde exact veti doca, insa odata ajunsi in port, veti fi directionati fara probleme de personalul de acolo. Cel mai bine ajungeti aici cu un taxi sau un transfer privat, care costa in jur de € 50 si va va duce chiar la nava. Exista si o statie metrou aflata cam la 700 m distanta fata de intrarea in port si care cu o singura schimbare la statia Monastiraki ajunge chiar pana la aeroport.
In Rhodos nava dumneavoastra va doca in apropierea centrului istoric si a majoritatii atractiilor. Portul de croaziera se afla in estul orasului in fata Portii Sfanta Ecaterina. Mai multe nave de croaziera pot doca simultan, portul devenind astfel extrem de aglomerat. Micul Terminal de Croaziere este localiza central in inima portului.
Portul din orasul Samos (sau Vathí cum mai este numit) se afla in capatul unui golf adanc. Nava dumneavoastra va ancora si veti fi transportati cu barcile tender pana in oras. Orasul Samos va va incanta cu o suita de cladiri in stil venetian si neoclassic care sunt aliniate sub forma de amfiteatru care traseaza linia formata de tarmurile golfului. Aici veti gasi cele mai multe atractii turistice.
Portul insulei Santorini este localizat in apropierea orasului principal, Fira. El este mult prea mic pentru a gazdui nave de croaziera, astfel incat acestea ancoreaza langa stancile din Fira, oferindu-va in acelasi timp o priveliste spectaculoasa asupra golfului si a caselor colorate catarate pe stancile de deasupra. Barci tender va vor duce pana la vechiul port, de unde veti putea fie lua funicularul pana in orasul Fira sau alternativ veti putea urca scarile pe jos sau pe spatele unui magarus ori catar.
Portul de croaziera din Volos se afla in apropierea orasului. Plimbarea de aproape 1 km de la dock si pana la inceputul promenadei va va lua aproximativ 20 de minute. Navele de croaziera ofera insa si un serviciu de shuttle, al carui cost variaza de la o linie la alta, media fiind insa de aproximativ $5.
Majoritatea navelor de croaziera vor ancora in golf si vor organiza transportul dumneavoastra la tarm cu ajutorul barcilor tender care va vor lasa in apropierea orasului. Zakynthos, portul principal al insulei va ofera o arhitectura tipic greceasca cu barci colorate, case albe si taverne.
  • Va rugam sa luati in considerare ca toate informatiile despre porturi contin repere aproximative. Cu toate ca ne-am straduit sa alcatuim cea mai vasta baza de date menita sa va ajute in planificarea croazierei, nu ne putem asuma raspunderea pentru orice discordanta sau informatie eronata.

NAVIGATI PRIN SITE EXPLORAND FIECARE SECTIUNE:

LUATI LEGATURA CU NOI

  • Tel: 021 410 00 72
  • Tel: 0371 183 499
-
  • Email: info@clubcroaziere.ro
  • Adresa: Calea Mosilor - Intrarea General Ipatescu, Nr. 3, Sector 2, Bucuresti