TOTUL DESPRE PORTURILE DIN MAREA BRITANIE

croaziere costa - accesibile tuturor si distractive pentru intreaga familie
croazierele holland america line sunt mereu elegante si rafinate
croazierele princess cruises combina perfect serviciile premium cu o atmosfera relaxanta si primitoare la bordul navelor sale

Informatii despre modul in care prelucram datele personale pe care ni le furnizati atunci cand va abonati la Newsletter de exemplu gasiti aici …
Stacks Image 3152
ABERDEEN, SCOTIA
Vasele de croaziera stationeaza la unul din terminalele Telford Dock, Victoria Dock sau Albert Basin. Gara Aberdeen, localizata in centrul orasului, este situata la 500 metri de port, pe strada Guild si la 5 minute de terminalul de feriboturi, dar sunt disponibile si taxiuri. Orasul este supranumit “Orasul de granit” sau “Orasul de argint” datorita pietrelor stralucitoare folosite in constructia cladirilor din oras, “Floarea Scotiei”, faimos pentru parcurile remarcabil de frumoase si gradinilor cu flori si “capitala europeana a petrolului” datorita cantitatilor semnificative de zacaminte din Marea Nordului. Locurile de interes turistic sunt galeria de arta, colegiul Marichal, casa primarului, muzeul maritim, mall-urile, portul si strada Uniunii, locul cu cele mai multe magazine, sau castelele din imprejurimi. Iubitorii de whisky pot merge la Moray, unde sunt produse unele dintre cele mai faimoase sortimente de malt din lume.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 2451
BELFAST, IRLANDA DE NORD
Terminalul Stormont Wharf este folosit pentru vapoarele care isi imbarca sau debarca pasagerii aici, iar terminalul Pollock Dock este folosit pentru vapoarele care doar viziteaza Belfastul. In majoritatea timpului exista transporturi gratuite din port pana in centrul orasului, la interval de 15 minute. Primul loc ce merita vizitat este oficiul turistic Belfast Welcome center, situat la adresa 47 Donegal Place, in nordul primariei, de unde puteti face rost de harti, cazare, tururi si recomandari de itinerarii sau unde va puteti lasa bagajele. Muzeul Titanic este si el o atractie importanta, astfel ca trebuie sa va cumparati biletul online deoarece se vand extrem de repede. Daca doriti un tur cu autobuzul, majoritatea plecarilor sunt din piata Donegal, iar bilete (£10 / 2ore) sau cardurile Smartlink pentru turistii doritori de mai multe excursii sunt disponibile la un kiosk informational de langa statia de metrou. In Irlanda de Nord, atractia de top o constituie cele 40,000 de coloane de bazalt care impreuna formeaza "Giants Causeway" (Soseaua Gigantilor), rezultate in urma unei eruptii vulcanice de acum 60 milioane de ani.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 731
CARDIFF, TARA GALILOR
Noul port aflat in dezvoltare de afla la cateva minute de mers cu masina, autocarul sau cu taxiul pe apa de centrul orasului. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul International Cardiff, la 16 km distanta, cea mai apropiata gara este Cardiff Central, la 1,5 km, iar distanta pana in centrul orasului este 1,5 km. Este cea mai tanara capitala din Europa, astfel ca exista putine locuri asa pline de viata si vibrante precum Cardiff. Puteti vizita stadionul Millennium, castelul Cardiff, Muzeul National al Tarii Galilor si linistitele si frumoasele gradini Alexandra. Pentru o experienta diferita, autobuzul pe apa River Taff circula in sezonul verii intre stadionul Millennium, goltuf Cardiff si Penarth, iar biletul costa in jur de 4 £.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 3035
DARTMOUTH, ANGLIA
Vapoarele sunt ancorate la gura raului, iar docul de debarcare este situat la o distanta ce poate fi usor parcursa pe jos de oras. Stradutele inguste ale orasului gazduiesc buticuri, galerii de arta si magazine cu delicatesuri, iar o piata pietruita cu standuri colorate si produse ale fermierilor locali aprovizioneaza restaurantele, puburile si cafenelele. Navigati, pescuiti sau explorati cu barcile sau bucurati-va de festivalurile din zona, calatoriti cu trenul cu aburi pana in Paignton, vizitati castelul, Colegiul Naval Regal Britannia, Gradinile Increderii Nationale sau biserica Sf. Petrox sau pur si simplu plimbati-va de-a lungul coastei, plajelor sau pe strada Foss, o strada veche de peste 800 ani.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 3178
DOUGLAS, ISLE OF MAN
Portul este localizat la capatul promenadei, spre iesirea din oras, insa nu departe de oras sau hoteluri, iar terminalul este accesibil pe jos, cu masina sau cu autobuzul. In interiorul cladirii exista o agentie de turism, un oficiu turistic, un chiosc de ziare si un bar. Insula este situata in Marea Irlandei, intre insula Marii Britanii si insula Irlandei, fiind o colonie a Coroanei Britanice dar cu guvernare proprie. Aici inca functioneaza unul din cele doua tramvaie trase de cai care mai exista in lume de-a lungul promenadei. Laxey este un sat incantator situat pe drumul caii ferate electrice dintre Douglas si Ramsey, faimos pentru roata de apa, minele feroviare si o cale ferata electrica pana in varful din Snaefell.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 470
DOVER, ANGLIA
Terminalul de croaziera este situat la aproximativ 120 km de Londra si este unul din cele trei porturi folosite de vasele de croaziera care viziteaza Londra, alaturi de Southampton si Harwich. Portul are doua terminale, Terminal 1 si Terminal 2, iar cele mai mari vapoare folosesc de obicei Terminalul 2. La iesirea din terminal puteti gasi taxiuri, o parcare si transporturi pana in centrul orasului pentru 3 £ sau pana la castelul Dover pentru 4 £ (sunt acceptate si euro sau dolari). Este, de asemenea, unul dintre principalele porturi maritime ale lumii si principalul port de incrucisare a canalelor de navigatie din Regatul Unit. Orasul este plin de istorie si splendoare datorita magnificului castel, a cladirilor din centrul orasului medieval si a faimoaselor stanci albe (White Cliffs).
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 3188
GIBRALTAR, MAREA BRITANIE
Terminalul de croaziera Gibraltar se afla la o distanta de doar 1,5 km de centrul orasului. Puteti parcurge aceasta distanta pe jos, 15 minute, sau cu un shuttle (aprox. 2 euro - dus) ori taxi.
Orasul Gibraltar acopera mai putin de 7 km patrati si se poate vizita mergand pe jos.
Nu trebuie sa ratati principalele puncte de atractie ale orasului, Stanca Gibraltar cu o inaltime de peste 400 de m si maimutele din specia Barbary macaques, singurele de acest fel din Europa.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 2497
FALMOUTH, ANGLIA
Vapoarele de croaziera andocheaza la County Wharf, localizat la 10-15 minute de mers pe jos de centrul orasului, iar taxiuri sunt disponibile la capatul digului. Turistii pot alege transporturile complementare sau plimbarea pana in oras, cu o varietate de magazine, galerii de arta si anticariate in drum. Portul este renumit ca fiind al treilea port natural ca marime din lume, iar fortificatia orasului, castelul Pendennis, sta in prima linie de primire a turistilor si merita vizitat. Puteti face o excursie cu barca pana in Falestuary, va puteti bucura de gradina englezeasca, printre cele mai frumoase din Cornwall, gradina Glendurgan, sau puteti vizita muzeul maritim.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 2575
FORT WILLIAM, SCOTIA
Portul este localizat in Corpach, iar distanta pana in centrul orasului este de 7 km, drumul fiind asigurat de transporturi shuttle. Orasul este situat la capatul lacului marin Linnhe si la baza celui mai inalt varf muntos din regat, Ben Nevis. High Street este inima orasului, unde se gasesc majoritatea magazinelor, puburilor si restaurantelor, iar la capatul ei statia de autobuz si gara. Puteti alege sa faceti o calatorie cu trenul iacobit cu aburi pana in Mallaig, tren ce functioneaza intre 17 iunie si 4 octombrie, iar tarifele sunt de 32 £ cel standard si 55 £ cel la prima clasa. Alte atractii din zona sunt Nessie, monstrul din Loch Ness, castelul Inverlochy, lantul muntos Nevis si distilateria de whisky Ben Nevis.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 2585
FOWEY, ANGLIA
Orasul este un loc de ancorare pitoresc, situat la doar cateva minute de transfer de la nava pana in centru, cartier denumit Albert Quay. Principalele atractii ale orasului sunt destinatiile de cumparaturi, privelistea si abundenta posibilitatilor de excursii. Exista in aceasta zona o legatura celtica, o istorie maritima si multe gradini minunate situate la 30 minute de mers cu masina, iar fantasticul proiect Eden situat la 16 km de Fowey. Majoritatea magazinelor si punctelor de interes sunt situate pe strada principala, paralela raului Fowey.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 2507
GREENOCK, SCOTIA
Terminalul de croaziere este conectat de centrul orasului prin faleza, insa sunt disponibile si taxiuri. Orasul Glasgow este usor accesibil cu trenul, calatoria dureaza 25-45 minute si costa 6-8 £ in functie de ora plecarii, iar gara este la 5 minute de mers pe jos. In interiorul terminalului exista cateva zone de informare de unde puteti lua harti sau va puteti inscrie pentru tururi gratuite cu autobuzul, schimburi valutare si vanzatori ambulati, iar pasagerii sunt intampinati cu cimpoaie de localnicii prietenosi. Nu sunt multe de vizitat in zona, insa va puteti bucura de privelistile spectaculoase de pe dealurile de deasupra orasului, sau de o plimbare de-a lungul Esplanadei, un drum chiar pe marginea apei si daca sunteti norocosi puteti vedea chiar si un pui de balena. Pentru cumparaturi puteti merge in Oak Mall, principalul centru comercial, sau la magazinele de pe strazile West Blackhall si Cathcart, din jurul mall-ului.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 3025
GREENWICH, ANGLIA
Docul este amplasat pe raul Thames, in oraselul londonez Greenwich si operat de Serviciile londoneze ale Raurilor. Orasul este o destinatie turistica populara si acum face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. In imediata apropiere a cheilor sunt corabiile Cutty Sark, printre ultimele construite si Gypsy Moth IV, spitalul, Muzeul Maritim National, parcul, Colegiul Naval Regal si zona centrala, cu piata acoperita si magazine sau puteti vizita orasul Londra.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 530
HARWICH, ANGLIA
Terminalul de croaziere este situat in estuarul raurilor Stour si Orwell, in nord-estul comitatului Essex si detine putine facilitati. Datorita unei gari in interiorul portului, pasagerii pot ajunge direct din strada Liverpool din Londra, drumul dureaza 80-100 minute, iar in perioada cand vase mari de croaziera andocheaza aici, mai multe trenuri sunt introduse pe ruta. Puteti achizitiona cardul de transport nelimitat pentru autobuze si trenuri pentru 34,80 £ iar tariful de varf este 55,80 £. Centrul istoric al orasului este o zona de conservare ce contine multe cladiri istorice. In apropiere sunt orasele Colchester, cel mai vechi oras britanic inregistrat si Lavenham, vechiul oras al lanii ,perfect conservat, comitatul Constable si mormintele saxone din Sutton Hoo.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 3132
HOLYHEAD, TARA GALILOR
Vapoarele care andocheaza in acest port adanc de 10,5 metri si deschis 24/24, trec pe langa farul South Stack, ce se inalta la 60 m deasupra marii. Cea mai apropiata gara este la 400 metri, iar distanta pana in oras este de 800 metri, iar din cauza terenului delor si greu de parcurs pe jos, cea mai buna varianta este inchirierea unui taxi. Se ofera transport gratuit pasagerilor si echipajului vasului catre centrul orasului si zonei comerciale. Insula Anglesey detine o istorie celtica, ce provine din timpul invaziei romane, cand era considerata unul dintre cele mai sacre si magice locuri ale druizilor, iar in largul coastei vestice exista Insula Sfanta, un loc vivace cu un caracter unic, ce gazduieste Muzeul Maritim si Centrul Artistic Ucheldre. Este apreciat faptul ca Anglesey detine mai multe puncte de interes istoric pe km patrat decat oriunde altundeva in Marea Britanie. Puteti vizita castelul Beaumaris, patrimoniu mondial UNESCO, considerat cel mai bun exemplu de arhitectura militara medievala din Europa, conacul din sec XVIII, denumit Plas Newydd, casa marchizei de Anglesey, sau ruinele religioase de pe insula, de la biserici vechi si morminte la colibe pustii. Parcul National Snowdonia, Castelul Carnaerfon si Muzeul National de sisturi sunt situate la 35-40 minute de mers cu masina.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 2533
INVERGORDON, SCOTIA
Terminalul de croaziere nu ofera foarte multe, dar locatia este draguta, iar un magazin mic amplasat la baza docului ofera clientilor whisky, artizanat, bijuterii si cadouri culinare scotiene. Portul ofera pasagerilor o primire prietenoasa, cu cimpoaie si dansuri traditionale. Gara este situata la 10 minute de mers pe jos, iar drumul catre orasul pe care il deserveste acest port, Inverness, capitala Scotiei muntoase, dureaza in jur de 50 minute. Vasele de croaziera ofera si ele transport in schimbul sumei de 40 euro / pers, iar autobuzele publice 25X circula din 30 in 30 minute. Zona gazduieste majoritatea evenimentelor traditionale din Scotia, cum ar fi jocurile si competitiile cu animale. In zona puteti vizita campul de lupta de la Cullloden, vestitul Loch Ness, satele Tain si Cromarty, castele istorice si vechi distilerii de whisky sau va puteti relaxa pe strada principala, High Street, unde sunt cateva magazine si restaurante.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 2543
INSULELE KIRKWALL ORKNEY, SCOTIA
Facilitatile terminalului Hatston fac posibila gazduirea vapoarelor cu o lungime de pana la 225 metri, portul orasului Kirkwall poate gazdui vase pana la 125 metri lungime, iar vasele mai mari vor ancora in golful Kirkwall de unde pasagerii vor fi transportati cat mai aproape de oras. Insulele Orkney sunt o asezare vikinga ce dateaza din secolul IX, iar traditiile si artizanatul in stil nordic sunt evidente peste tot. Mostenirea nordica include si monumente preistorice cum ar fi monumentul neolitic cu pietre ce stau vertical in pamant de la Finstown, iar din cele 60 de insule din arhipelagul Orkney aproximativ 30 sunt locuite, iar restul gazduiesc foci si pasari marine. In Kirkwall puteti vizita catedrala Sf. Magnus, muzeul cu artefacte ale insulei din cladirea Tankerness, datand din secolul XVI, cel mai bine conservat mormant megalitic din Marea Britanie si satul din epoca de piatra Skara Brae. Insulele sunt defapt un muzeu al vremurilor preistorice, cu cercuri din pietre, pietre ce stau in picioare, morminte vechi si sate preistorice, dar si un paradis pentru iubitorii de pasari, cu o multime de pasari viu colorate in sezonul imperecherii, rate de mare mari, lebede salbatice si chire arctice. Pentru cumparaturi aveti la dispozitie strada Albert din centrul orasului, cu o varietate de magazine mici cu haine, artizanat local si bijuterii.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 3198
LEITH (EDINBURGH), SCOTIA
Este un port istoric care a fost restaurat, iar acum nu doar ca este inclus in turul yachtului regal Britannia si detine si numeroase puburi si malluri. Edinburgh este accesibil in 10 minute cu taxiul sau cu autobuzul, in schimbul sumei de 12 £, iar terminalul este la aproximativ 20 minute de mers cu masina de aeroport. Portul Leith este folosit doar de vapoarele mai mici, in timp ce vapoarele mari folosesc terminalul Gueensferry. Turistii vor fi rasfatati in Edinburgh datorita muzeelor si galeriilor de nivel mondial, propria gradina zoo, restaurante si baruri de top, festivale faimoase in toata lumea si oportunitati fabuloase de shopping pe strada Princess si piata St. Andrews. Zona merita explorata datorita dealurilor, lacurilor si padurilor, orasul fiind construit pe vulcani stinsi in varful unui golfulet din Marea Nordului. Cladirile istorice, printre care Royal Mile, terasele georgiene si semilunele Orasului nou, Castelul Rock, Castelul Ridge si Palatul Holyroodhouse se imbina perfect in cadrul natural.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 468
LERWICK - INSULELE SHETLAND, SCOTIA
Unul dintre cele mai aglomerate porturi, primeste anual pana la 25,000 pasageri de croaziera si aproximativ 50 vase intrun singur sezon, fiind una din destinatiile de croaziera de top din Scotia pentru yachturi si nave de croaziera. Vasele de croaziera de pana la 205 metri lungime pot andoca in port, pe cand cele mai mari ancoreaza in Bressay Sound iar pasagerii sunt debarcati la 5 minute de un ponton plutitor intrun doc aproape de centrul orasului. In primavara anului 2007 s-a inaugurat noul complex muzeal pe malul marii, situat pe un doc vechi insa restaurat, la cateva minute de mers de pontonul plutitor si locul unde andocheaza navele. Un nou pavilion de intampinare a fost construit si el in 2010 si ofera facilitati de informare si orientare a pasagerilor. Sunt disponibile autobuze de transfer pana in centrul orasului si inapoi (1 km). Linia de coasta a devenit strada comerciala si ofera o varietate de spatii de cazare, locuri bune de mancat, puburi si cluburi pentru toate gusturile, iar putin mai sus sunt gradinile private impadurite cu fuchsii si arbori de stafide infloriti. Se poate vizita primaria din Lerwick, o minunata cladire conservata cu influente baroniale si gothice si muzeul Shetland.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 3142
LIVERPOOL, ANGLIA
Noul port de croaziere de 19 milioane de lire a fost deschis pe 21 septembrie 2007 si este situat la 5-10 minute de mers pe jos de centrul orasului. Exista un autobuz de transfer pana in centrul orasului, Liverpool One si Albert dock. Pana la Albert Dock, unde sunt amplasate si Muzeul Maritim Merseyside, the Beatles Story si cateva cafenele si restaurante bune, este o plimbare de 10 minute in susul raului. Liverpool este un paradox uimitor, de la muzee la muzica, de la sporturi de nivel mondial la cumparaturi, un oras plin de energie, viata si pasiune, orasul cu cele mai multe muzee, teatre si galerii decat orice alt oras din Regatul Unit, cu exceptia Londrei. Peste tot in oras exista indicatori cu sageti catre atractiile turistice, cu numele si distanta pana la ele. Pentru pasionatii de cumparaturi, vizitati Met Quarter si Liverpool 1 cu boutiqueuri ale designerilor internationale si peste 200 de magazine, restaurante si baruri.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 499
LONDRA, ANGLIA
Terminalul de croaziere din Tilbury a putut fi construit datorita adancimii mari a apei si este situat la poarta catre Londra, la doar 22 mile marine in josul raului de la Tower Bridge si este cel mai mult folosit pentru vasul de croaziera Marco Polo. Tilbury a devenit foarte popular datorita revenirii sale ca port pentru destinatiile Europei Nordice si Baltice, dar este perfect amplasat si pentru vizite in tranzit in Londra, Kent si sud-estul Angliei. Este, de asemenea, un exemplu de inginerie militara a secolului XVII datorita expozitiilor, camerelor de munitie si cazmatelor de genul buncarelor. Puteti vizita Londra intr-unul din autobuzele supraetajate si aveti inclusa o croaziera gratuita pe rau. Atractiile turistice principale sunt Circul Piccadilly, Palatul Buckingham, Galeria Nationala din Trafalgar Square, faimosul Big Ben, Manastirea Westminster, Ochiul Londrei, gradinile botanice regale Kew Gardens, Muzeul Madame Tussauds si Galeria de arta Tate Modern.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
  • Va rugam sa luati in considerare ca toate informatiile despre porturi contin repere aproximative. Cu toate ca ne-am straduit sa alcatuim cea mai vasta baza de date menita sa va ajute in planificarea croazierei, nu ne putem asuma raspunderea pentru orice discordanta sau informatie eronata.

NAVIGATI PRIN SITE EXPLORAND FIECARE SECTIUNE:

LUATI LEGATURA CU NOI

  • Tel: 021 410 00 72
  • Tel: 0371 183 499
-
  • Email: info@clubcroaziere.ro
  • Adresa: Calea Mosilor - Intrarea General Ipatescu, Nr. 3, Sector 2, Bucuresti