croaziere costa - accesibile tuturor si distractive pentru intreaga familie
croazierele holland america line sunt mereu elegante si rafinate
croazierele princess cruises combina perfect serviciile premium cu o atmosfera relaxanta si primitoare la bordul navelor sale

Informatii despre modul in care prelucram datele personale pe care ni le furnizati atunci cand va abonati la Newsletter de exemplu gasiti aici …

TOTUL DESPRE PORTURILE DIN THAILANDA

Stacks Image 470
BANGKOK (LAEM CHABANG)
Majoritatea vapoarelor de croaziera andocheaza in Laem Chabang, la o distanta de 2 ore de mers cu masina de Bangkok si 15 minute de orasul Phuket. Ca variante de transport exista autobuze gratuite pentru pasageri, insa taxiurile au reusit sa le blocheze pentru a suprataxa ei turistii. Pentru cei carora nu le este teama, exista varianta autobuzelor din Laem Chabang pana in Ekamai sau Moh Chit, statii de autobuze din Bangkok. Drumul dureaza aproximativ 90 minute iar taxa este de aprox. 100 baht. In Bangkok aveti posibilitatea de a explora faimoasa viata de noapte, sa priviti un meci de Muay Thai sau un show de moda, sa cinati pe raul Phraya Chao, sau sa profitati de un tratament spa. Cele mai multe atractii ale orasului sunt concentrate in zona veche, pe insula Rattanakosin, iar cele mai importante temple sunt Wat Arun, templul intunericului, Wat Phra Kaew, templul budist de smarald si Wat Pho, cel mai mare templu budist de relaxare si o scoala faimoasa de masaj. Din punct de vedere al oportunitatilor de shopping, Bangkokul este plin de malluri si piete stradale, in special in zona Sukhumvit, cu preturi mici in special pentru produsele locale cum ar fi hainele, desi tocmeala este acceptata.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 2497
KO KOOD

Deoarece vapoarele sunt ancorate in larg, pasagerii sunt transportati la mal. Vasele Seabourn fac aceasta destinatie sa fie faimoasa. Insula este neteda, cu un numar mare de plaje minunate, cum ar fi Ta Pho, Khlong Chao, Thakian sau Phrao. Spre interiorul insulei, zona este foarte salbatica cu o multime de arbori de cocos si plantatii de arbori de cauciuc. Satul pescaresc Ao Salat din nord-estul insulei este construit pe catalige, are 300 de locuitori si este cel mai mare asezamant de pe insula. Serviciul “sampanie si caviar” este legendar si toate facilitatile de pe plaja sunt de prima clasa, astfel ca majoritatea croazierelor rezerva o zi de plaja pentru aceasta zona.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 2507
KO - INSULELE PHI PHI
Vapoarele ancoreaza in larg, astfel ca pasagerii vor fi transportati la mal.
Din cauza maselor de turisti si a constructiilor in desfasurare, insula a devenit din ce in ce mai putin atractiva, dar inca si-a pastrat frumusetea, vibratiile benefice si viata de noapte. Atractiile zonei includ spectacole de lumini, punctul de observatie situat la 186 metri peste nivelul marii, de unde se poate vedea intreaga insula, gradina memoriala a tsunamiului din 2004 sau Plaja maimutelor, accesibila pe jos, cu barca sau se poate inchiria un canoe. In insulele Phi Phi nu exista mijloace de transport motorizate, astfel ca exista doar cateva motociclete cu atas, camioanele sunt in general folosite pentru transportul bunurilor si a materialelor de constructii, iar oamenii se deplaseaza pe jos sau cu bicicletele. Barcile-taxiuri se inchiriaza cu aprox. 40 Baht / persoana la amiaza si aprox. 80 Baht / persoana noaptea, iar pentru o barca intreaga la dispozitie veti plati cel putin 100 Baht.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 2533
KOH SAMUI
Vasele de croaziera ancoreaza in larg, astfel ca pasagerii vor fi transportati la mal cu transporturile navei. Centrul orasului este situat la 10 - 15 minute de mers pe jos de doc. Sunt disponibile taxiuri, care organizeaza si tururi ale zonei, insa tariful trebuie stabilit inainte de plecare. In plus fata de turismul zonei, arborii de cocos asigura o parte importanta de venit localnicilor, caci peste 2 milioane de nuci de cocos sunt expediate catre Bangkok in fiecare luna. Plajele si templele imprastiate peste tot pe insula, templul Kunaram, unde este expus corpul mumificat al celui mai cunoscut calugar Ko Samui, Loung Pordang si gradina budista secreta, cu cascade si statuete si temple budiste sunt principalele atractii, iar aglomeratul oras turistic Na Thon detine hoteluri, restaurante cu fructe de mare si numeroase magazine.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 2543
PHUKET
In general, in sezonul estival (noiembrie-aprilie) pasagerii sunt transportati pe plaja Patong, principala zona turistica, in sezonul musonului (mai-octombrie) vasele andocheaza in portul de mare adancime Phuket, din Ao Makarm, iar opririle din timpul noptii combina debarcarile. Portul este situat la 20 minute de mers cu masina de oras, insa taxiuri si bemos (mijloace de transport local) sunt disponibile la capatul docului. Tarifele sunt destul de mari si ar trebui negociate si notat pretul pentru a evita dispute ulterioare. Mai exista si varianta barcilor lungi, insa si in acest caz preturile trebuie negociate si sunt in jur de 500 baht / ora, insa nu mai mult de 1.800 baht / zi, sau a mini camionetelor tuk-tuk, care vor incerca sa suprataxeze sau sa insele turistii. Cunoscut si ca “Perla Thailandei”, orasul Phuket ofera plaje curate, vegetatie luxurianta, saturi traditionale si peisaje marine cu piloni de calcar care rasar din apele turquoise ale golfului Phang Nga. Plaja Patong se afla la 45 minute de mers cu masina de port si ofera o varietate de sporturi acvatice, magazine cu suveniruri si o viata de noapta activa, iar plajele Kata si Karon ofera resorturi si restaurante de calitate. Se mai pot vizita in zona Centrul de cercetare marina si Aquarium-ul, Muzeul National Thalang si parcul salbatic Khao Phra Thaeo, situat la aproximativ 25 km de orasul Phuket.
Pietele si boutique-urile sunt adunate in jurul mall-ului Time Square, iar alte dorinte pot fi satisfacute in noul complex comercial Wang Thalang. Cumparaturile reusite includ matasea Thai, bumbac de fabrica, perle cultivate si produse de artizanat.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
  • Va rugam sa luati in considerare ca toate informatiile despre porturi contin repere aproximative. Cu toate ca ne-am straduit sa alcatuim cea mai vasta baza de date menita sa va ajute in planificarea croazierei, nu ne putem asuma raspunderea pentru orice discordanta sau informatie eronata.

NAVIGATI PRIN SITE EXPLORAND FIECARE SECTIUNE:

LUATI LEGATURA CU NOI

  • Tel: 021 410 00 72
  • Tel: 0371 183 499
-
  • Email: info@clubcroaziere.ro
  • Adresa: Calea Mosilor - Intrarea General Ipatescu, Nr. 3, Sector 2, Bucuresti