NAVIGATI IN ALASKA

Un tinut vast, frumos, indepartat, izolat si infinit de bogat in viata salbatica. Alaska este visul oricarui calator. Putine locuri din lume sunt mai grandioase sau mai fascinante decat Alaska. Muntele McKinley, care se afla pe ruta celor mai multe itinerarii de croaziera nu este doar cel mai inalt varf din America de Nord, dar va ofera si cel mai frumos rasarit in nunate unice de roz atunci cand se ridica peste lacul-minunilor “Wonder Lake” din Parcul National Denali – o alta oprire pe itinerariu dumneavoastra. Un urs brun de 400 kg care prinde un somon din aer in timp ce incearca sa sara peste cascada raului este o imagine pe care nu o puteti urmari doar la televizor, ci si pe viu intr-una din excursiile dumneavoastra. Alaska va uimeste prin maretia si vastitatea sa.

ULTIMA FRONTIERA A AMERICII VA ADUCE CULOARE SI GRANDOARE

Imaginati-va cum navigati prin apele cristaline ale “Maretului Tinut” trecand pe langa inalte varfuri de munte acoperite cu zapada si traversand fiorduri incercuite de ghetari in timp ce urmariti dansul balenelor in jurul navei dumneavoastra de croaziera. Fie ca alegeti un itinerariu de croaziera care va duce in Tinutul Ghetarilor sau traversati inima Alaskai pe itinerariul numit “Inside Passage” veti avea imbelsugate oportunitati de a observa ghetarii precum si de a vizita incantatoarele porturi, care inca pastreaza farmecul rustic al “Marii Goane dupa Aur”.

PRIN ALASKA - VOIAJUL GHETARILOR

Navigati intre Vacouver, Canada si Whittier, Alaska prin impresionantul canal “Prince William Sound”, Golful Alaska si Pasajul Interior. Bucurati-va de doua oportunitati de a observa ghetarii in Parcul National Glacier Bay si fie Fiordul College sau Ghetarul Hubbard in functie de ruta exacta a itinerariului. Veti vizita de asemenea si porturile de frontiera Ketchikan – capitala mondiala a somonului, Juneau – superba capitala a statului si Skagway – orasul care va va transpune in plina atmosfera a Goanei dupa Aur. Printre excursiile pentru care puteti opta se numara tururi de observare a balenelor, cu sania trasa de cainii Huski prin cele mai frumoase colturi ale acestui taram inghetat sau sa faceti o calatorie cu un tren al faimoasei companii istorice White Pass.

CROAZIERA PRIN PASAJUL INTERIOR

Majoritatea acestor itinerarii au o durata de 7 sau chiar 10 zile si pornesc fie din Seattle ori San Francisco unde se si intorc la sfarsitul croazierei. Pe aceasta ruta veti putea admira ghetarii din maiestuosul Fiord Tracy Arm sau pe cei din incredibilul Golf al Ghetarilor “Glacier Bay”. Veti avea oportunitatea si pe acest itinerariu sa vizitati porturile de frontiera Ketchikan, Juneau si Scagway, care va vor oferi putin si din farmecul local al acestui tinut. Pe majoritatea liniilor de croaziera, la bordul navelor vor fi invitati experti care va vor povesti despre aceasta minunata regiune si va vor da cele mai utile sfaturi despre locurile care merita vizitate. Majoritatea liniilor de croaziera va ofera itinerarii asemanatoare, fiindca nu doresc sa riste ca dumneavoastra sa nu aveti ocazia de a vizita cele mai importante atractii ale acestui minunat tinut. Indiferent de ruta pe care o alegeti va garantam ca va veti indragosti de Alaska. Daca va este greu sa luati o decizie, recomandarea noastra este: navigati pe ambele cele mai populare rute si optati pentru un tur aditional la sol sau o calatorie unica cu trenul prin superbii si impunatorii Munti Stancosi canadieni!