NAVIGATI PE PITOREASCA COASTA DE EST A STATELOR UNITE & CANADA

Lasati in urma forfota si zgarie-norii Insulei Manhattan pentru a va trezi in urmatoarea dimineata inconjurati de peisaje de coasta stancoase accesorizate cu pitoresti faruri albe si porturi istorice. O croaziera prin Canada si New England va va purta prin locatii maiestuase de-a lungul coastei pline de istorie pe care si-o imparte faimoasa si privilegiata regiune americana denumita New England si Canada. Cu toate ca aceste pitoresti porturi sunt cu adevarat incantatoare, atractia principala este o cu totul alta si va spunem ca ea nu a fost construita de mana omului. Este vorba de superbele nuante de auriu, rosu, portocaliu si galben ale frunzelor denselor paduri ce inconjoara intreaga regiune si care se scutura intr-un dans spectaculos de-a lungul aleilor flancate de casute de poveste si campuri de un verde-pur. Se spune ca nicaieri in aceasta lume toamna nu este mai frumoasa si spectaculoasa decat in New England si noi tindem sa dam dreptate acestor pareri. Cladiri istorice din caramida, culorile fabuloase ale toamnei, faimoasele faruri albe cu acoperis rosu, tarmuri stancoase si dramatice – privelistile, sunetele si sarmul acestei regiuni sunt unice si va vor garanta o experienta de neuitat.

ANDRADA RECOMANDA: O EXCURSIE PRIN BOSTON, MASSACHUSSETTS

Boston este unul dintre cele mai “americane” orase ale Statelor Unite. Acest oras cu puternice influente celtice are o lunga istorie, care se leaga in principal de faimosul sau port – Boston Harbour. O plimbare prin centrul vechi a acestui oras al “spiridusilor verzi” va veti simti transpusi intr-o versiune a Angliei – Noua Anglie. Vizitati faimoasa Piata Copley, Biserica Trinity, Golful Back Bay, Newbury Street sau Beacon Hill, oprindu-va in final la Vechea Biserica a Nordului, unde faimosul patriot al Revolutiei Americane Paul Revere a ordonat ca doua lanterne sa fi agatate in turla pentru a semnaliza apropiera pe mare a “Pelerinelor Rosii Britanice”. Optati pentru o croaziera pe Raul Charles pe cursul careia veti putea zari ambarcatiunea USS Constitution, cea mai veche nava de razboi construita in Boston si lansata la apa in anul 1797. De-a lungul raului veti trece si pe langa o sumedenie de cladiri din caramida rosie in cel mai pur stil New England. Nicio vizita la Boston nu este completa fara o oprire la orasul alaturat, Cambridge care gazduieste cea mai faimoasa si prestigioasa universitate americana, Harvard. In Cambridge, intrati fara nicio retinere intr-una din multele biblioteci universitare pentru a prinde putin pulsul academic al faimoasei universitati Harvard. O oprire la un Starbucks din campus va va aduce si ea mai aproape de atmosfera studenteasca elitara de aici. Boston si toate oraselele din New England sunt superbe si merita vizitate, mai cu seama toamna cand spectacolul frunzelor este atat de impresionant!

VIZITATI CANADA

Cea mai mica provincie a Canadei este o insula care pare a fi legata parca cu o funie de New Brunswick prin Podul Confederatiei lung de 12 de kilometri, pentru a o opri din a pluti in deriva prin Golful St. Lawrence. Cel mai mare oras de pe Insula Prince Edward, Charlottetown este si capitala insulei si cu arhitectura sa Victoriana, abundenta parcuri si locatia de pe malul marii este o atractie idilica pentru vizitatorii sai. Plimbati-va pe stradutele pavate de pe Victoria Row si vizitati casa care a inspirat faimosul roman “Ana din Green Gables” sau explorati salbaticia pitoreasca din Parcul National Prince Edward Island.Este suficient de mare pentru a servi drept capitala economica si culturala a estului Canadei, insa suficient de mica pentru a fi extrem de relaxata si primitoare. Halifax este pozitionat intr-unul dintre cele mai minunate porturi naturale ale lumii si imbogatit cu atragatoare puncte de atractie cum ar fi fortareata Citadela, Pier 21 (Insula Ellis a Canadei) si Muzeul Maritim al Atlanticului. In afara orasului veti putea descoperi peisajele “batucite de vanturi” ale tarmului sudic al Noii Scotii. Admirati linia de coasta stancoasa, topografia erodata din jurul micului golf Peggy’s Cove si satul german Lunenburg, care a fost atat de meticulos restaurat incat a fost numaidecat inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Cea mai emblematica imagine a acestui oras e cea a unui hotel inconjurat de tunuri. Construit cu cu scopul de a evoca imaginea unui castel in munti, Chateau Frontenac troneaza deasupra raului St. Lawrence. Hotelul se afla in vechiul oras, care face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Cu stradutele sale serpuite si cladirile din piatra va va face cu usurinta sa uitati ca ati schimbat continentul si nu va mai aflati in Europa. Din orasul vechi veti putea lua funicularul sau chiar “scarile care rup gaturi si picioare” pana la “Orasul de Jos”. Multe dintre constructiile de aici dateaza de la inceputurile Quebec-ului si printre punctele principale de atractie se numara catedrala Notre Dame des Victoires, cartierul Petit Champlain, portul si Muzeul Civilizatiei.

VIZITATI SUA

SUA

Cea mai mare parte a anului soarele atinge pentru prima data in fiecare zi Statele Unite pentru prima oara pe Muntele Cadillac de pe coasta statului Maine. De la varful sau pavat cu placi de granit, razele se furiseaza in jos pentru a lumina restul Insulei Mount Desert, Parcul National Acadia, orasul Bar Harbour si mai apoi tot restul tarii. Peisajele costa “in stare bruta” au atras nenumarati pictori ai scolii Hudson River, a caror lucrari de arta la randul lor au imbiat vizitatorii care in fiecare toamna se inghesuie sa descopere aceasta frumoasa zona. Imediat dupa ce a fost descoperit de acesti artisti si imortalizat in operele lor, Bar Harbour parca peste noapte s-a transformat intr-o super-destinatie a celei mai inalte si stralucitoare clase sociale de pe Coasta de Est, care au inobilat acest oras-port cu vile impozante si gradini imaculate. Odata ajunsi aici veti putea face o plimbare pe stradutele orasului, va veti putea relaxa in parcul Village Greed, va veti putea catara pe Muntele Cadillac sau veti putea savura o cafea la o terasa din port de unde veti putea observa cele mai luxoase ambarcatiuni impreuna cu posesorii lor faimosi.