EMIRATELE ARABE & MAREA ROSIE: INTRE MODERNITATE SI TRADITIE

Cu toate ca am clasificat aceste doua destinatii in aceeasi categorie, asta nu inseamna ca daca ati vazut-o pe una nu mai trebuie s-o vizitati si pe cealalta. In timp ce Golful Arabiei este un mix greu de imaginat intre super-tehnologie suprapusa unui ritm accelerat de dezvoltare si traditii vechi adanc inradacinate in fibra societatii. De la mega-malluri cu piste de schi si zgarie-nori trecerea se face aproape pe neobservate la moschei si bazaruri. In Golful Emiratelor Arabe ritmul super alert de viata se contopeste cu linistea si strictetea din zone precum Muscat sau Fujayrah. In Marea Rosie pe de alta parte veti naviga pentru a va bucura de paradisul supra- si subacvatic, plaja, soare, dar si faimoase monumente istorice si religioase. De la paradisul scufundatorilor din Sharm-el-Sheik si pana la “Orasul Disparut” din Petra, pregatiti-va pentru un sejur pe care nu il veti uita.

CROAZIERE IN DUBAI & EMIRATELE ARABE

Atunci cand ne gandim la Emirate, un singur cuvant vine in minte: Dubai! Fiind unul dintre putinele orase ale lumii care a trait o transformare atat de rapida de la un centru pentru scufundari dupa perle pana la una dintre metropolele cu cea mai rapida dezvoltare de pe pamant, bineinteles ca Dubai este actorul principal al Emiratelor. Gazduind peste doua milioane de locuitori cu peste 200 de nationalitati, Dubai este unul dintre cele mai cosmopolite orase ale lumii. Aici soarele straluceste aproape in fiecare zi a anului iar facilitatile de shopping si divertisment sunt de neinvins. Fie ca alegeti sa va petreceti zilele cercetand cele mai impresionante mall-uri ale lumii dupa super-oferte, sa inotati cu delfinii la un resort, sa practicati sporturi nautice, sa faceti un safari prin desert sau sa cautati colturile traditionale ale acestei metropole, cele 3 zile intregi petrecute in Dubai la bordul unei nave Costa (pe un itinerariu clasic de 7 zile) va vor da ocazia de a va bucura din plin de toate atractiile orasului si de locatia centrala a “hotelului dumneavoastra pe ape”. Printre celelalte puncte de atractie a unui astfel de itinerariu se numara opriri si in Abu Dhabi – care se misca si el in ritm alert pentru a atinge statutul de “supra-metropola” precum Dubai, Muscat in Oman si Khasab

ANDRADA RECOMANDA: CROAZIERE IN MAREA ROSIE

Sharm el Sheik, punctul de plecare al acestui itinerariu este o destinatie in sine pentru multi turisti, insa avantajul unei croaziere este de fiecare data faptul ca te duce mai departe, iti da oportunitatea de a privi mai incolo de “destinatia finala” – de a nu avea o destinatie finala. Tocmai de aceea, nu cred ca exista un mod mai frumos si confortabil de a te bucura de marea perfecta si plajele din Sharm El Sheik, unde intr-o croaziera clasica Costa veti petrece doua zile, dar si de clima perfecta din Eilat – cea mai importanta statiune de la Marea Rosie din Israel, de o excursie pana la Petra – una dintre cele mai fascinante si impresionante descoperiri arheologice ale tuturor timpurilor din Aqaba, Iordania, de superbele plaje din Hurghada sau de minunile Vaii Nilului pe care le puteti vizita in cele doua zile petrecute la Safaga in Egipt sau de legendarele piramide din Giza pe care le puteti vizita din ultima oprire a croazierei la Sokhna.