TOTUL DESPRE PORTURILE DIN ITALIA

croaziere costa - accesibile tuturor si distractive pentru intreaga familie
croazierele holland america line sunt mereu elegante si rafinate
croazierele princess cruises combina perfect serviciile premium cu o atmosfera relaxanta si primitoare la bordul navelor sale

Informatii despre modul in care prelucram datele personale pe care ni le furnizati atunci cand va abonati la Newsletter de exemplu gasiti aici …
Stacks Image 3152
ALGHERO, SARDINIA
Navele de croaziera vor ancora in fata portului, si veti fi transportati cu serviciul de tender pana in centrul orasului. Alghero este o destinatie turistica, iar de-a lungul coastei se pot vedea mai multe golfuri izolate, paduri de pin si roci atinse de picurii marii de emerald.
In centrul vechi savurati un pahar de vin la o terasa si plimbati-va printre stradutele cu magazine, gelaterii, cafenele si terase. In nordul centrului vechi se afla plaja, cea mai lunga fiind Maria Pia. Mergeti cu vaporasul pana la Grota Nettuno sau Pesterile Neptun.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 2451
AMALFI, COASTA AMALFI
Pasagerii vor fi transportati cu serviciul de tender aproape de oras. Nu ezitati sa va aventurati pe strazile orasului pentru a descoperi frumusetea locurilor. Admirati Catedrala cu fatada neo bizantina si cu usa de bronz veche din Constantinopol.
Puteti opta pentru excursii de jumatate de zi pana la Positano sau Ravello pentru cele mai frumoase privelisti din toata Italia.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 731
ANCONA
Navele de croaziera andocheaza la Debarcaderul XXIX Septembrie, iar vis-a-vis se afla centrul orasului. Pentru a admira arhitectura, vizitati centrul istoric, situat pe un deal, care ofera o priveliste deosebita asupra marii. In oras vizitati Muzeul Arheologic National cu impresionantele statui romane din bronz si galeriile de arta. Pentru shopping mergeti in Piata Erbe, Piata Plebiscito sau Piata Roma.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 3035
BARI
Terminalul de croaziera este situat in nord-vestul Centrului Vechi.Puteti ajunge aici parcurgand pe jos o distanta de 20 de minute sau cu un shuttle ori taxi.
Vizitati Bazilica San Nicola, Catedrala San Sabino si Castelul Svevo.
Bari este un oras faimos pentru plajele sale si restaurantele cu mancare foarte buna.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 3178
BRINDISI
Zona de debarcare este la cateva minute de mers pe jos de centrul instoric al orasului. Cele mai populare atractii sunt Castello Grande, Castelul Aragonese, bisericile in stil gotic si romanic si clasicele pizzerii italiene.
Bucurati-va de plajele din apropiere si faceti windsurfing sau sailing.
Orasele din apropiere sunt Lecce cu renumitul centru in stil baroc cu biserici ornate si un palat construit din piatra de Lecce, Maglie cu Palatul Tamborino si satul Alberobello cu case traditionale Trullo, intrate in patrimoniul UNESCO.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 470
CAGLIARI, SARDINIA
Centrul orasului este la distanta de 10 minute de mers pe jos de port, dar unele linii de croaziera va pot pune la dispozitie shuttle-uri. Cagliari, capitala Sardiniei, este un oras modern, cu o istorie bogata. Vizitati Amfiteatrul Roman, Gradina Botanica, turnurile de veghe Pisan si Muzeul Arheologic National. Plaja cea mai cunoscuta, Poetto, se afla la 5 km vest de oras si se intinde pe o suprafata de 7 km. Puteti ajunge aici cu unul din autobuzele galbene care pleaca la fiecare 5 minute din oras. Strazile pentru shopping sunt Via Roma, Via Manno si Via Garibaldi.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 3188
CAPRI
Insula Capri este adesea vizitata de turistii care ajung in Sorrento sau Napoli, dar uneori este si port de croaziera pentru navele mici. Pe insula sunt 3 orase, iar pasagerii sunt transportati cu serviciul de tender in portul Marina Grande. Ajungeti in orasul Capri sau Anacapri cu taxiul, autobuzul sau funicularul. Faceti o excursie pana la Grota Albastra ( Blue Grotto) sau Muntele Solaro cu o altitudine de 607 metri pentru a admira insula de sus. Oficiile de turism sunt in Piata Umberto si Marina Grande in Capri, iar in Anacapri este in Via G. Orlandi, nr 59. Plimbati-va pe jos pentru a descoperi frumusetile locului, incercati mancarea locala si cumparati-va produse de piele “made in Italy”.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 2497
CATANIA, SICILIA
Din port, puteti ajunge in centru pe jos, in 15 minute, sau cu unul din taxiurile de aici. Desi, a fost distrus de ceva vreme de eruptiile vulcanului Etna si de cutremurul din 1693, a fost reconstruit, si acum este un oras modern cu bulevarde mari si parcuri de mari intinderi. Vizitati piata in aer liber din spatele Catedralei, piata de peste si faceti cumparaturi pe Via Etnea. Oficiul de Turism il gasiti tot aici si va puteti organiza excursii spre Taormina, Siracusa sau Muntele Etna.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 2575
CIVITAVECCHIA (ROMA)
In Civitavecchia puteti ajunge din aeroportul Fiumicino cu trenul, ajungeti aici intr-o ora si 45 de minute sau un Consultant Club Croaziere va poate aranja transportul cu un shuttle. Daca doriti sa petreceti cateva ore in Roma, aveti la dispozitie trenul Leonardo Express din aeroport spre gara centrala din Roma sau, din port gara este la cateva minute de mers pe jos. In Roma, puteti opta pentru o excursie organizata sau pe cont propriu. Nu ratati principalele obiective turistice: Coloseul, orasul Vatican, Fontana di Trevi, Forumul Roman si arterele comerciale: Via Condotti, Via Borgognona si Via Frattina.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 2585
GALLIPOLI
Navele de croaziera andocheaza la debarcaderul principal, aflat la o distanta de 15 minute de mers pe jos pana in Centrul Vechi. Aici puteti vedea ruinele Castelului fortareata Carlo d’Angio, construit in 1400, Palatul Tafuri, Palatul Senape, Palatul Balsamo si Palatul Venneri. Gallipoli, cunoscut si ca “perla Ioniana” era numit de vechii marinari greci “kala polis” ce insemna “orasul frumos”. Alte monumente importante sunt Angioinian, Catedrala St. Agatha si Fantana greceasca. In Centrul Vechi gasiti si cateva magazine mici si restaurante cu mancare foarte buna.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 2507
GENOVA
Puteti ajunge la portul din Genova din aeroportul Milano Malpensa cu autobuzul, trenul, sau cu un shuttle aranjat de operatorul de turism, sau cu un taxi din aeroportul Genova.
Terminalul de croaziera se afla intr-o zona industriala, asa ca va recomandam un taxi pana in centru, calatoria va dura doar cateva minute.
Faceti o plimbare in Centrul Vechi pentru a admira cladirile in stil renascentist si Palatul Principelui Doria Pamphily. Viziteaza Portul Vechi pentru restaurantele, magazinele si Muzeul Maritim de aici si Aquario di Genova, cel mai mare aquarium din Europa.
Alte puncte de atractie sunt: Muzeul Galata, Palatul Ducale, Palatul Reale si Farul La Lanterna. Strazile destinate shoppingului sunt Piazza de Ferrari, Via Roma si Galeria Mazzini si nu plecati pana nu incercati paste cu sos pesto.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 3025
ISCHIA
Navele mai mici de croaziera andocheaza in Ischia Port, iar cele mari, in Ischia Ponte, foarte aproape de centru, langa Castelul Aragonese, construit in 1441. Ischia este cea mai mare dintre insulele din golful Napoli si este supranumita si “Insula Verde” datorita vegetatiei luxuriante. Relaxati-va pe plaja Lido di Ischia sau pe plaja Fumarole, cea mai frumoasa din zona. Din port puteti lua unul din autobuzele locale care va duc in orasele apropiate sau un vaporas pentru o plimbare in jurul insulei.
Pentru cei pasionati de shopping, aveti la dispozitie atat produse locale, cat si produse de lux, in mare parte pe strazile Via Roma si Corso Vittorio Colonna.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 530
LA SPEZIA
Pasagerii vor fi transportati la debarcader cu serviciul de tender. Din port aveti acces spre toate strazile cu punctele majore turistice: Via del Prione, Corso Cavour, Piazza S. Agostino. Vizitati catedrala din secolul 15, Castelul San Giorgio si bucurati-va de plajele insorite cu privelisti spectaculoase.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 3132
LIPARI, INSULELE LIPARI
Veti fi transportati cu serviciul de tender pana la portul Marina Lunga. Al doilea port al comunei este Marina Corta. Langa port se afla Piata Centrala cu cateva cafenele, biserici si magazine. Puteti vizita Catedrala si Muzeul Arheologic Aeolian. Luati o excursie pana la insula Stromboli si incercati din preparatele locale.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 2533
LIVORNO (FLORENTA & PISA)
Livorno are un nou terminal de croaziera la Calata Punto Franco, aflat la jumatate de kilometru de centrul orasului. Gara este la o distanta de 3 km, iar aeroporturile cele mai apropiate sunt Pisa la 13 km si Florenta la 80 de km. Pana la Florenta si Pisa puteti ajunge fie cu o excursie organizata de nava de croaziera, un transfer privat sau cu trenul. Pentru a ajunge la gara din Livorno din port cel mai bine a fi sa luati un taxi intrucat distanta nu este foarte mare.
Cele mai interesante lucruri de vazut in oras sunt in partea Porto Mediceo proiectata de arhitectul fiorentin Bernardo Buonatlenti din partea familei Medici. Oficiul de Turism este la Piazza Cavour, nr 6, aici puteti sa va aranjati un tur in oras sau in afara orasului.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 2543
MESSINA, SICILIA
Pasagerii vor debarca aproape de strazile centrale din Messina. Statia de tren este la o distanta de 10 minute pentru pasagerii care vor sa mearga in Taormina. Orasul in sine, este un oras modern si centru comercial. Vizitati catedrala Messina cu un ceas creat de firma Ungerer din Strasbourg si o clopotnita de 60 de metri. Puteti opta si pentru excursii la Muntele Etna sau in Catania.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 3198
NAPOLI
Terminalul de croaziera se afla aproape de centrul orasului. De la aeropotul din Napoli, ajungeti in port cu un autobuz direct. Traficul este foarte aglomerat, asa ca rezervati-va un zbor mai devreme pentru a ajunge la timp. Napoli este unul din cele mai frumoase orase din Italia, cu un golf spectaculos care ofera vedere spre insulele Capri si Ischia. Faceti un tur cu unul din autobuzele Hop-on Hop-off, cu statia de plecare in parte stanga a Castelului Nuovo pentru a vedea principalele puncte de atractie. Puteti opta si pentru o excursie la Pompeii, vulcanul Vezuviu sau in insulele Capri, Ischia si Sorrento.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 468
OLBIA, SARDINIA
Portul este divizat in 3 parti, iar terminalul se afla la Isola Bianca, este un terminal nou cu sala de asteptare, birouri, restaurant, bar, birouri si servicii medicale. La mai putin de 2 km se afla centrul orasului, puteti ajunge aici pe jos sau cu serviciul de shuttle pus la dispozitie gratuit. Olbia este poarta catre Costa Smeralda, unul dintre cele mai extravagante resort-uri din Europa. Olbia este un oras micut, il puteti parcurge pe jos si gasiti aici cateva magazine cu suveniruri, restaurante si baruri. Ajungeti cu masina, autobuzul sau trenul la Porto Rotondo, Porto Cervo sau Costa Smeralda.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 3142
OTRANTO
Portul Otranto se afla la o distanta de 1,5 km de centrul orasului. Otranto este un oras turistic in Apulia din regiunea Lecce cu terase la marginea apei si magazine cu suveniruri. La origine a fost un asezamant grecesc si a devenit un port important abia sub ocupatia romanilor.
Oficiul de Turism este in Piazza Castello, iar personalul de aici va poate organiza anumite tururi in orasele din apropiere Lecce, Gallipoli si Santa Maria.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
Stacks Image 499
PALERMO
Terminalul de croaziera se afla la cativa metri de mers pe jos de centrul orasului Palermo, capitala regiunii autonome Sicilia. A fost fondat in secolul 8 I.C. de catre fenicieni, iar de-a lungul timpului a fost cucerit de foarte multe popoare, de aici rezultand si influente ale arabilor si vikingilor. De la terminalul de croaziera va puteti urca intr-unul din autobuzele hop on hop off. Sunt doua rute, alegeti una din ele, sau chiar pe amandoua, pentru a vedea toate punctele de atractie ale orasului; pretul biletului este de 20 de euro de persoana. Vizitati teatrele Politeama si Massimo, Piazza Quatro Canti si gradinile botanice si daca doriti si catacombele Capucine. Principala strada destinata pentru shopping este Via Liberta.
Copyright © John Smith, All Rights Reserved.
  • Va rugam sa luati in considerare ca toate informatiile despre porturi contin repere aproximative. Cu toate ca ne-am straduit sa alcatuim cea mai vasta baza de date menita sa va ajute in planificarea croazierei, nu ne putem asuma raspunderea pentru orice discordanta sau informatie eronata.

NAVIGATI PRIN SITE EXPLORAND FIECARE SECTIUNE:

LUATI LEGATURA CU NOI

  • Tel: 021 410 00 72
  • Tel: 0371 183 499
-
  • Email: info@clubcroaziere.ro
  • Adresa: Calea Mosilor - Intrarea General Ipatescu, Nr. 3, Sector 2, Bucuresti