NORWEGIAN CRUISE LINE - UNA DINTRE CELE MAI DINAMICE SI DISTRACTIVE LINII DE CROAZIERA!

Scurta incursiune in istoria liniei NCL

Norwegian Cruise Line este o companie privata organizatoare de croaziere cu sediul la Miami, Florida care si-a inceput activitatea in anul 1966 sub numele de Norwegian Caribbean Line, avand un singur vapor de pasageri, folosit si ca si feribot pentru masini pentru croazierele in Caraibe. Linia este cunoscuta pentru revolutionarizarea experientei unei croaziere moderne prin intermediul filosofiei “Freestyle Cruising”, ce presupune renuntarea la tabieturile si traditioniile industriei cum ar fi dress code-ul formal sau cina in serii formale, oferind in schimb pasagerilor sai optiuni parca nelimitate de luat masa si o oferta extrem de variata de divertisment, dar si pentru tarifele super-promotionale de care va puteti bucura in timpul campaniilor de promovare. De asemenea, NCL si-a creat o nisa in domeniul croazierelor cu plecare “de acasa” (ce bineinteles vizeaza pasagerii din tara de care apartine – SUA), ceea de presupune plecari dintr-un numar de porturi americane continentale care includ New York, Seattle, New Orleans, Boston, etc. Linia NCL a fost ulterior achizitionata de catre cea mai mare linie de croaziera asiatica – Genting Hong Kong – care a facut investitii masive in navele flotei. Ca urmare a acestui program de revitalizare a liniei acesta a inregistrat o crestere neasteptata, urmata de introducerea unor nave special construite sa asigure inovatiile sale ce poarta marca “Freestyle”. Pana in anul 2001 linia a lansat 8 vapoare noi, iar in prezent flota sa detine 13 nave.

Evolutia liniei NCL pana in zilele noastre

Norwegian Cruise Line ofera o experienta hibrida, combinand elementele traditionale cu cele inovatoare atat in temreni de facilitati cat si de ambianta. Decorul este colorat si distractiv, in special pe vasele noi. Dress code-ul este flexibil si foarte casual, de aceea nu este nimic neobisnuit sa vedeti pasageri cu tricouri la masa, la un loc cu cei imbracati formal. Navele NCL au mai multe spatii de mancat, ce variaza de la bistro-uri frantuzesti la restaurante cu fripturi si baruri cu sushi. Aveti la dispozitie serviciul room service 24 din 24 de ore, insa aveti si optiunea unei cine formale intr-un restaurant de specialitate pentru un tarif ce variaza intre $10 si $25, sau un meniu à la carte cu un pret intre $8 si $25. Trebuie stiut ca toate restaurantele de specialitate necesita rezervare prealabila. In afara de zonele de servit masa, navele ofera si numeroase baruri si lounge-uri, unele dotate cu pian, productii muzicale celebre – printre care se numara si faimosul spectacol marca Blue Man Group, numere de stand-up comedy cu invitati celebrii, trupe live, cantareti si discoteci cu DJ. Pentru relaxare puteti alege sa mergeti la spa, sa beneficiati de un tratament de acupunctura sau sa va tonifiati corpul la sala de fitness. Ca o noutate puteti rezerva si tratamente pentru albirea dintilor sau tratamente de reducere a ridurilor cu Botox la bordul navei.
Linia de croaziere Norwegian Cruise Line este inovatorul in calatoriile de tip croaziera, cu o istorie de 46 ani de “fortare” a limitelor tuturor normelor traditionale, eforturi care au rezultat in oferirea unul mare plus de flexibilitate si libertate pasagerilor sai pentru a-si construi croaziera exact asa cum o vor ei. Astazi, NCL ofera pasagerilor sai oportunitatea de a profita de o vacanta relaxanta pe una dintre cele mai noi si contemporane nave pe mare. In august 2013, linia a fost numita “Cea mai buna linie de croaziere din Europa” pentru al saselea an consecutiv, iar in septembrie 2013 “Cea mai buna linie de croaziere in Caraibe”.

NCL BREAKAWAY

NCL BLISS

NCL DAWN

NCL ENCORE

NCL EPIC

NCL ESCAPE

NCL GEM

NCL GETAWAY

NCL JADE

NCL JEWEL

NCL JOY

NCL PEARL

NCL PRIDE OF AMERICA

NCL SKY

NCL SPIRIT

NCL STAR