TOTUL DESPRE PORTURILE DIN POLINEZIA FRANCEZA

croaziere costa - accesibile tuturor si distractive pentru intreaga familie
croazierele holland america line sunt mereu elegante si rafinate
croazierele princess cruises combina perfect serviciile premium cu o atmosfera relaxanta si primitoare la bordul navelor sale

Informatii despre modul in care prelucram datele personale pe care ni le furnizati atunci cand va abonati la Newsletter de exemplu gasiti aici …
Stacks Image 73879

ATUONA - HIVA OA, INSULELE MARQUESA

Vaporul este programat sa ancoreze in golful Taaoa iar transferurile sale vor duce pasagerii la mal. Distanta pana la magazinele locale este de aproximativ 3 km insa drumul este deluros, iar disponibilitatea taxiurilor este redusa. Este cea mai mare insula dintre insulele sudice, are forma unui calut de mare, iar lantul muntos ce strabate insula de la sud-vest spre nord-est, cu cele doua varfuri principale, Mt. Temetiu si Mt. Feani formeaza un adevarat zid in jurul Atuona. Zona a devenit cunoscuta datorita lui Paul Gauguin si cantaretului Jacques Brel, ale caror morminte sunt pe o latura a cimitirului Calvary si sunt locuri importante de pelerinaj. Muzeul Gauguin din sat expune elemente legate de viata pictorului si copii ale operelor sale, iar in drum spre aeroport sta expus pe plaja avionul lui Jacques Brel, botezat Jojo si confectionat de el din lemn de fag.
Stacks Image 73890

BORA BORA

Deoarece vapoarele sunt ancorate in acest port, pasagerii vor fi transferati in centrul principalului oras, Vaitape. Puteti gasi un ATM, un internet cafe si un oficiu postal aproape de debarcader. Bora Bora este fara indoiala cea mai mitica insula dintre insulele Pacificului, unde proaspat casatoritii si romanticii din toata lumea s-au indragostit de varful precum un castel Mount Otemanu si de laguna cristalina cu bungalowurile sale pe apa. Pante tropicale si luxuriante si vai parfumate de hibiscus, plaje perfect fine si albe si ape de culoarea smaraldului, pesti de toate culorile ce animeaza gradinile de corali si o laguna de 3 ori mai mare decat suprafata uscatului este ceea ce Bora Bora are de oferit celor care o viziteaza. Pentru cei carora le plac aventurile, exista varianta excursiilor in larg si hranirea rechinilor si calcanilor dintro cusca perfect inchisa pe fundul marii, a excursiilor cu vehicule 4x4 catre punctele panoramice si caioanele americane, sau puteti inchiria o barca. Cel mai ieftin mijloc de transport este transportul public fie cu autobuzul descoperit, fie cu autocarul alb RTC.
Stacks Image 73901

FAKRAVA, INSULELE TUAMOTU

Vapoarele ancoreaza in acest port, astfel ca pasagerii sunt transferati la mal. Este al doilea atol ca marime din Polinezia cu doua sate principale, Rotoava in nord-est langa trecatoarea Ngarue si Tetamanu, fostul sat principal al insulei, localizat langa trecatoarea sudica Tumakohua. Acest atol protejat, impreuna cu cele sase insule vecine, formeaza o rezervatie naturala clasificata de UNESCO, datorita bogatiei ecosistemului cu o flora si o fauna rara, printre care pescarusul vanator, palmierul Tuamotu, iar in laguna crustacee precum ceapa de mare sau greierul de mare. Puteti vizita ferma de perle si afumatoarea de melci de mare si satul antic Tetamanu cu una dintre primele biserici catolice construite din coral, sau puteti face scufundari, fiind adevarata atractie a zonei si ceea ce o recomanda.
Stacks Image 73912

HUAHINE

Vapoarele ancoreaza in acest port, astfel ca pasagerii sunt transferati la mal. Docul de transfer este in satul Maroe pe Huahine Iti. Liniile de croaziera opereaza un transfer peste pod, intre Iti si Nui pana in Fare folosind vagoane descoperite, cunoscute ca Le Truck. Fare este principalul sat din Huahine, probabil cea mai pitoreasca insula din toata Polinezia Franceza, iar malul marii este prevazut cu magazine mici, un magazin de bijuterii, cateva banci, un supermarket dotat de la mancare pana la mobila si internet cafe-uri. Insula este mult mai putin turistica decat Moreea, Bora Bora sau Tahiti astfel ca multi oameni o aleg pentru relaxare si destresare si pentru abundenta de plaje lungi si frumoase cu nisip alb. Pentru deplasare puteti inchiria o masina pentru $100 pe zi sau un scuter incepand de la $50 dolari pe zi.
Stacks Image 73923

MAIAO, INSULELE SOCIETY

Vapoarele ancoreaza in acest port, astfel ca pasagerii sunt transferati la mal. Este o insula de 8,8 km patrati si una dintre insulele Windward din Polinezia Franceza. Formatiunea insulei consta intr-o insula inalta cu un varf de 154 metri si o insula joasa (motu) care vegheaza de la baza insulei inalte. Mai include doua lagune endoreice hipersalinice denumite Roto Iti si Roto Rahi si o laguna la magrine, toate fiind contectate prin canale inguste.
Stacks Image 73932

MEKEMO, INSULELE TUAMOTU

Vapoarele ancoreaza in acest port, astfel ca pasagerii sunt transferati la mal. Mekemo este al treilea atoll al arhipelagului cu o laguna a carei latime variaza intre 5 si 8 km si o lungime de 65 km si o popularie de aproximativ 588 de persoane ce locuiesc in cea mai mare parte in satul Pouheva. Pescuitul si productia de ulei de cocos sunt principalele surse de venit pentru localnici iar cultivarea perlelor este in plina dezvoltare. Plajele cu nisip rozaliu si laguna de culoarea smaraldului fac din Makemo o destinatie paradisiaca ce te imbie sa te bucuri de placerile acestui rai pe pamant.
Stacks Image 73943

MANGAREVA, INSULELE GAMBIER

Vapoarele ancoreaza in acest port, astfel ca pasagerii sunt transferati la mal. Aici se poate ajunge cel mai departe spre capatul pamantului. Grupul Gambier consta in 14 mici insule muntoase, dintre care cea mai mare si mai populata este Mangareva. Leaganul catolicismului polinezian din secolul 19, aceste insule detin mai mult de o suta de cladiri din piatra construite in acea vreme, printre care biserici, case parohiale, manastiri, scoli, ateliere de mestesugarit, cuptoare de panificatie si turnuri de veche. Satul principal, Rikitea, detine impozanta catedrala St. Michael cu altarul o adevarata opera de arta decorata in perle si sidef, de altfel perlele fiind si principala resursa a acestor insule, cu cea mai mare si mai faimoasa crescatorie de perle.
Stacks Image 73954

MANIHI, INSULELE TUAMOTU

Vapoarele ancoreaza in acest port, astfel ca pasagerii sunt transferati la mal. Acest atol a fost locul primei crescatorii de perle care a deschis calea si celorlalte insule. Este o atractie turistica datorita satului Turipaoa, lagunei in culori de poveste, florei si faunei si scufundarilor organizate in jurul peretilor de corali cu o densitate impresionanta de pesti.
Stacks Image 73965

MOOREA

Vapoarele ancoreaza in acest port, astfel ca pasagerii sunt transferati la mal. Comerciantii pun mese cu bijuterii din scoici, lanturi pentru chei, pareo-uri si alte suveniruri la fiecare debarcader. Este locul unde puteti merge descult pe o plaja linistita, va puteti scalda in razele calde ale soarelui, inota in lagunele cristaline sau privi un apus care scufunda lumea in culoarea bronzului.
Stacks Image 73976

MOTU OA

Vapoarele ancoreaza in acest port, astfel ca pasagerii sunt transferati la mal. In timp ce va apropiati trei varfuri de bazalt de 1,200 metri se avanta ca niste giganti spectaculosi si verzi, un adevarat rai pentru pasarile de mare.
Stacks Image 73987

PAPEETE, TAHITI

Vasele de croaziera andocheaza in centrul orasului. Papeete este capitala Polineziei franceze si este localizata pe cea mai mare dintre insulele sale, Tahiti. Orasul este cel mai important punct al Polineziei datorita malului si al portului frecvent vizitat de vase de croaziera, feriboturi, yachturi, garnituri de lux si vase cargo. De-a lungul portului este si o promenada destinata plimbarilor si locul unde majoritatea festivalurilor orasului au loc, iar seara se transforma in gazda rulotelor sau meselor tahitiene acompaniate de showuri polineziene. Ca in orice alt loc din Polinezia franceza, va puteti bucura de activitati tropicale, cum ar fi inotul, bronzul, surful, navigatul, snorkelingul sau scufundarile. Exista multe cafenele si restaurante multiculturale, resorturi de lux, spa-uri, baruri si cluburi, magazine cochete, piete si boutique-uri franceze. Ca mijloace de transport, cel mai la indemana si ieftin este transportul public cu autocare albe RTC, taxiuri care sunt destul de scumpe, iar pentru excursii in jurul insulei, barci, vehicule 4x4, autobuz sau elicopter.
Stacks Image 73998

RAIATEA

Majoritatea navelor de croaziera se opresc la noul terminal de croaziere Gare Maritime din centrul Uturoa, principalul oras din punctul nordic al insulei. Raiatea, “insula sacra”, detine o atmosfera magica si misterioasa in multitudinea locurilor de interes, printre care Mt. Temehani, un fel de Olympus polinezian si un paradis al mirosurilor, toate inca neatinse de turbulentele vietii moderne. In partea nordica a lagunei, insula Tahaa a fost denumita “insula de vanilie” datorita plantatiilor de vanilie. Nu exista plaje insa multe posibilitati de snorkeling. Pe doc exista multi tur-operatori si aveti de ales intre tururi ale insulei, excursii cu vehicule 4x4 sau tururi cu kayakul, iar zona de shopping este foarte aproape de terminalul de croaziere.
Stacks Image 74009

RANGIROA, INSULELE TUAMOTU

Vapoarele ancoreaza in acest port, astfel ca pasagerii sunt transferati la mal, cel mai des in trecatoarea Tiputa Pass si uneori in Avatoru. Ambele locuri ofera cateva magazine. Este cel mai mare atol din Tahiti si insulele sale si unul dintre primele 4 din lume cu peste 240 de insulite, canale mici care formeaza un inel de corali, iar in centrul lagunei se afla insulita Paio. Principalele cladiri guvernamentale se afla in Avatoru, printre care biroul primarului, oficiul postal, Centrul de cercetare in industria perlelor impreuna cu un centru de mestesugarit al culturii de perle si sidef si doua biserici.
Stacks Image 74020

TAIOHAE, NUKU HIVA

Vapoarele ancoreaza in acest port, astfel ca pasagerii sunt transferati la mal. Insula Nuku Hiva este cea mai mare dintre Insulele Marquesas, iar principalul sat, Taiohae, este capitala administrativa si economica a arhipelagului. In zona se afla plajele desertice cu nisip negru si un centru de scufundari. Puteti vizita catedrala Taiohae, dealul Muake, cu o priveliste panoramica peste port, cascada Hakaui, golful Anaho, locul arheologic Paeke, valea Taipivai, sau puteti face excursii cu barca de-a lungul stancilor, echitatie sau excursii cu vehiculele de teren.
Stacks Image 74031

TIKEHAU, INSULELE TUAMOTU

Vapoarele ancoreaza in acest port, astfel ca pasagerii sunt transferati la mal. Denumita si Insula lui Robinson Crusoe, detine o serie de insulite si un sat incantator, Tuheraheran invelit in flori si situat la capatul sudic al acestei insute, impreuna cu satul Tuheiava, un important centru pentru pescuitul in laguna si balti amenajate care sa suplimenteze pietele din Tahiti si Maiaia, un sat producator de ulei de cocos traditional.
Stacks Image 74042

OA POU, INSULELE MARQUESA

Vapoarele ancoreaza in acest port, astfel ca pasagerii sunt transferati la mal. Ua Pou are niste stanci impresionante ce rasar din mare si este cea mai populata insula, cu o populatie de 2,000 oameni si a treia ca marime din arhipelagul Marquesas. Are unul dintre cele mai dramatice orizonturi din lume, o salbaticie de varfuri fantastice ce se inalta pana la 1,200 metri in marea cerului. Pe insula puteti vizita turlele catedralei, coloane ciudate in forma de obelisc, prima biserica marquesana si micile biserici catolice construite in varful unor platforme. Orasul Hakahau are un spital, o banca, un oficiu postal, magazine cu mancare, boutique-uri, oficiu Air Tahiti, scoli, biserici catolice si protestante, restaurante, baruri, pensiuni si o jandarmerie.
  • Va rugam sa luati in considerare ca toate informatiile despre porturi contin repere aproximative. Cu toate ca ne-am straduit sa alcatuim cea mai vasta baza de date menita sa va ajute in planificarea croazierei, nu ne putem asuma raspunderea pentru orice discordanta sau informatie eronata.

NAVIGATI PRIN SITE EXPLORAND FIECARE SECTIUNE:

LUATI LEGATURA CU NOI

  • Tel: 021 410 00 72
  • Tel: 0371 183 499
-
  • Email: info@clubcroaziere.ro
  • Adresa: Calea Mosilor - Intrarea General Ipatescu, Nr. 3, Sector 2, Bucuresti